Geschiedenis

Op 13 oktober 1988 is op initiatief van Janny Blank in bejaardenhuis De Rozenburcht in De Goorn Gemengd koor Evergreen opgericht. Vanaf de start oefent Evergreen wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Groene Toren in Avenhorn. Bij de start was Wim Broer uit Enkhuizen zowel dirigent als pianist. Al spoedig kwam Frank Hoebe uit Spierdijk de pianobegeleiding verzorgen.

In de loop der jaren heeft het koor regelmatig opgetreden. In 1992 won Evergreen het korenfestival van het koor Back in Time in Obdam. Evergreen organiseerde ook zelf regelmatig concerten bijvoorbeeld met De Moonliners, Familie Hoebe en Fun. Samen met de Bond van Zangkoren in Noord-Holland organiseerde Evergreen een groot korenfestival in de sporthal in de Goorn (1994) voor koren met een populair 'evergreen' repertoire. Gemend koor Evergreen was in West-Friesland een van de eerste koren op dit gebied, maar kreeg veel navolging. Onder leiding van Frank Hoebe heeft Evergreen een cd opgenomen in cultureel centrum Pancratius in Oosterblokker.

Wim Broer dirigeerde ons 5-jarig jubileum, Frank Hoebe ons 10-jarig jubileum en Alex Hylkema ons 15-jarig jubileum. Evergreen staat al ruim 25 jaar onder leiding van professionele dirigenten!

Het jubileumconcert ter ere van het 20-jarig bestaan stond onder leiding van dirigent Patrick Rus. Patrick Rus dirigeert Evergreen sinds 2008. Marieke Duijn ging Evergreen begeleiden op piano. Na haar conservatoriumstudie heeft ze zich ook gekwalificeerd voor het dirigeren van koren en dirigeert Women Vocal in Medemblik.

Tijdens het jubileumconcert wordt de begeleiding uitgebreid met Marcel van de Gulik op gitaar en Kees Heddes op drums. Voor dit concert heeft het koor choreografische aanwijzingen gehad om het concert te verlevendigen. Marieke Duijn heeft  in 2010 haar bestemming gevonden in een ander koor. De pianobegeleiding is toen overgenomen door Ted Knijn, een van de oud-studenten van Patrick Rus. Inmiddels heeft Ted zijn tijd meer verlegd naar zijn studie en is de pianobegeleiding sinds 2016 in de muzikale handen van Maartje Koning.

Ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan hebben wij 4x een concert georganiseerd binnen het thema Queen meets ABBA. Een groot succes: goede recensies in de kranten en veel bezoekers in de Groene Toren.