Geschiedenis

Op 13 oktober 1988 is op initiatief van Janny Blank in bejaardenhuis De Rozenburcht in De Goorn Gemengd koor Evergreen opgericht. Vanaf de start oefent Evergreen wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Groene Toren in Avenhorn. Bij de start was Wim Broer uit Enkhuizen zowel dirigent als pianist. Al spoedig kwam Frank Hoebe uit Spierdijk de pianobegeleiding verzorgen.

In de loop der jaren heeft het koor regelmatig opgetreden. In 1992 won Evergreen het korenfestival van het koor Back in Time in Obdam. Evergreen organiseerde ook zelf regelmatig concerten bijvoorbeeld met De Moonliners, Familie Hoebe en Fun. Samen met de Bond van Zangkoren in Noord-Holland organiseerde Evergreen een groot korenfestival in de sporthal in de Goorn (1994) voor koren met een populair 'evergreen' repertoire. Gemend koor Evergreen was in West-Friesland een van de eerste koren op dit gebied, maar kreeg veel navolging. Onder leiding van Frank Hoebe heeft Evergreen een cd opgenomen in cultureel centrum Pancratius in Oosterblokker.

Wim Broer dirigeerde ons 5-jarig jubileum, Frank Hoebe ons 10-jarig jubileum en Alex Hylkema ons 15-jarig jubileum. Evergreen staat al ruim 25 jaar onder leiding van professionele dirigenten!

Het jubileumconcert ter ere van het 20-jarig bestaan stond onder leiding van dirigent Patrick Rus. Patrick Rus dirigeert Evergreen sinds 2008. Marieke Duijn ging Evergreen begeleiden op piano. Na haar conservatoriumstudie heeft ze zich ook gekwalificeerd voor het dirigeren van koren en dirigeert Women Vocal in Medemblik.

Tijdens het jubileumconcert wordt de begeleiding uitgebreid met Marcel van de Gulik op gitaar en Kees Heddes op drums. Voor dit concert heeft het koor choreografische aanwijzingen gehad om het concert te verlevendigen. Sinds het vertrek van Marieke hebben o.a. Ted Knijn, Maartje Koning en Bodien Koopman ons begeleid.

Tijdens het 30-jarig jubileumjaar heeft Evergreen naam gemaakt door legendarische concerten neer te zetten met als thema ABBA meets Queen. Maar liefst 4x werd de Groene Toren uitverkocht en konden onze gasten genieten van een spectaculair versierde zaal. Onze zang werd afgewisseld en ondersteund met prachtige beelden via een beamer. Helaas besloot Patrick Rus dat dit zijn hoogtepunt was met Evergreen en na 12,5 jaar heeft hij zijn stokje overgedragen aan Lotte Hoebe.